وبلاگ
همین حالا شروع کنید در بارداری
فهرست مطالب
کارهایی که باید از همین حالا برای سلامتی در دوران بارداری شروع کنید.
همین حالا شروع کنید
-
توجه به تنوع غذایی
به عادات غذایی که به طور معمول دارید رسیدگی دقیقتری بکنید. حتی اگر نمیتوانید همه گروههای غذایی(گروه غذایی اصلی هرم تغذیه) را با هماهنگی کامل تحمل کنید، ویتامینهای بخصوصی هستند که در این زمان ارزش غذایی بالایی دارند. مثلا اسیدفولیک، که از نقصهای نخاع جلوگیری میکند، قبل از باردار شدن و طی ۱۰ هفته اول ضروری است. مصرف آهن که سلولهای اضافی خون را تقویت میکند طی دوران بارداری ضروری است.
-
ترک کافئین
دم کشیده یا دم نکشیده؟ از لحاظ علمی هنوز ثابت نشده است که آیا مصرف کافئین در دوران بارداری صلاح است یا خیر. بعضی از مطالعات میگویند بین مصرف قهوه و سقط نوزاد کم وزن و نقصهای مادرزادی مانند کام شکافته ارتباط وجود دارد. پژوهشگران دیگر بر این عقیدهاند که روششناسی در این تحقیق نقص دارد (عوامل خطرناکی مانند سیگار و الکل در نظر گرفته نشدهاند) و اگر کافئین خطرناک باشد فقط در دوزهای خیلی بالا مشکل ایجاد میکنند. از طرف دیگر، کافئین هیچ فایده ای برای جنین ندارد و تنها یک محرک است که متابولیسم و ضربان قلب شما را افزایش میدهد و به جنین فشار وارد میکند. کافئین مدرهم هست و باعث میشود آب و کلسیم با ارزشی را که برای یک بارداری سالم مورد نیاز است، از دست بدهید. همچنین مانع جذب آهن است.
پزشکی عمومی به این نتیجه رسیده است که مقدار متوسط آن یعنی بین ۱۵۰ تا ۳۰۰ میلی گرم یا یک تا سه فنجان در روز اشکالی ندارد، البته به ترکیبات آن نیز بستگی دارد. بعضی از داروهایی که بدون نسخه در داروخانه ها فروخته میشوند و حاوی آسپرین هستند حاوی کافئین نیز هستند. مانند (اناسین، اکسدرین دریستان). اگر میخواهید کافئین را ترک کنید ولی نمی توانید سعی کنید قهوه و چای را کم رنگتر از معمول دم کنید. چای کیسه ای را به جای ۲ یا سه دقیقه فقط ۳۰ ثانیه در یک فنجان آب جوش خیس کنید در این صورت حاوی بیش از نصف مقدار کافئین موجود خواهد بود. همچنین ممکن است پرزهای چشایی شما طعم قهوه را به خوبی حس نکند زیرا اغلب میل به قهوه در سه ماهه اول کاهش می یابد. هنگامی که تلخی طبیعی کافئین در نوشابه با طعم دهنده ها مخفی نگاه داشته میشود ممکن است بدن شما آن را رد نکند.
مقاله مرتبط: مراقبت قبل از بارداری
-
غذاهای آماده نخوردید
به طور کلی، اگر چه اینگونه غذاها که سریع آماده میشوند چربی زیاد و ارزش غذایی کمی دارند ولی با غذاهای دیگر مقایسه میشوند. شما با خوردن این نوع غذاها ممکن است مانع رسیدن مواد مغذی ضروری که به راحتی در غذاهای کاملی چون میوهها و نانها پیدا میشود، به جنین شوید. البته بستگی دارد که هر چند وقت یکبار به آنها روی آورید. آنها دیر هضمتر از غذاهای کامل هستند و در نتیجه ایجاد گاز و نفخ مینمایند.
خوشبختانه غذاهای جدیدتر کمچربی، بدون چربی، و پخته شده در فر(نه سرخ شده) ضرر کمتری نسبت به غذاهای چرب دارند. حتی در منوها غذاهای متنوع بیشتری نسبت به قبل وجود دارد که شامل سالادها و ساندویچهای تنوری میباشد. اگر هر روز ناهار از اینگونه غذاها میخورید، سعی کنید آن را به یک یا دو بار در هفته کاهش دهید. غذاهایی از منو را سفارش دهید که در روغن سرخ نشده باشند. بهترین غذاها: سالاد، مرغ بریان، ساندویچهای تنوری و پیتزای سبزیجات میباشد(البته پنیر پیتزا تامل برانگیزه) و با هر ساندویچ که سفارش میدهید یک عدد موز، هویج یا میوهها و سبزیجات خام دیگر مصرف کنید. به هر حال این مواد غذایی طعم بهتری نسبت به غذاهای سرخشده دارند و پیاز موجود در آن برای ذائقه شما طعم و بوی واقعی دارد.
در آخر به نکته بسیار مهم دقت داشته باشید
در دوران بارداری به بدن خود گوش دهید. بدن بهترین راهنما میباشد، اطمینان داشته باشید موادی که برای شما و جنینتان مضر هست، بدنتان به آن واکنش نشان میدهید.(شاید میلی به مصرف آن نداشته باشید). در این دوران شاید باعث تعجب شما شود غذاهایی که مورد علاقهتان بوده دیگر میلی به خوردن آن ندارید و یا برعکس.
آنچه در این مقاله میخوانید